Evde yapılabilecek etkinlikler - Karantinada evde sıkılınca neler yapabileriz ?
home keyboard_arrow_right Blog keyboard_arrow_right Evde yapılabilecek etkinlikler - Karantinada evde sıkılınca neler yapabileriz ?

Evde yapılabilecek etkinlikler - Karantinada evde sıkılınca neler yapabileriz ?

Evde yapılabilecek aktiviteleri ikiye ayırabiliriz. İnternet kullanarak karantinada evde neler yapabiliriz ? İnternet kullanmadan vaktimizi nasıl  geçirebiliriz ? Evde oturmaya alışkınlığı pek olmayan bir millet olduğumuz ve çoğunlukla insanlarla sıcak ilişkiler kurduğumuz için karantina süreci bizi ekstra yoruyor ve sıkıcı hale geliyor. Fakat salgının yayılmaması ve sağlığımızı korumamız için ilacı/aşısı bulunana kadar evimizden çıkmamamız ve temizliğimize ekstra dikkat etmemiz gerekiyor. Evde de kendimizi geliştirebilir ve bu süreci lehimize kullanarak karantinadan güçlü ve sağlıklı bir şekilde çıkabiliriz. Karantina süresince yapılabilecek aktivitelerin bir listesini hazırladık. Umarız ki bu süreç kısa sürer ve normal hayatlarımıza dönebiliriz.

 

1. Ücretsiz Eğitim Alabileceğiniz Yerler

Online Ücretsiz Eğitim

 

Dünyaca ünlü üniversitelerin akademisyenlerinin eğitim verdiği bazı siteler karantina süresince ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca ücretsiz eğitim alabileceğiniz site ve kaynak aramaktaysanız internet bu konuda doğru kullanıldığında kelimenin tam anlamıyla cennet.

Öncelikle dünyaca ünlü üniversitelerin hazırladığı ve sunduğu 450 adet dersten ilgilendiğinizi izleyebilirsiniz. Bitiminde sertifikaya da sahip olabilirsiniz. Eğitim dilleri genellikle ingilizce olduğu için eğer ingilizceniz dersi anlayacak kadar iyi değilse ingilizcenizi geliştirmenizi öneririz.

Freecodecamp.org den de faydalabilirsiniz, ekstra olarak freecodecamp bu derslerin bir listesini de hazırladı. İlgilendiğiniz alandaki online dersleri izleyebilirsiniz. Listeye  buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Udemy Ücretsiz Kursları


Udemy online eğitim platformunda ücretli ve ücretsiz dersler sürekli olmaktadır. Bu süreçte insanların evinden çıkmamasına yardımcı olmak isteyen bazı eğitmenler de eğitimlerini ücretsiz yaptılar ve sürece destek sağladılar. Gözümüze çarpanları ekledik, farklı bir alanda arama yaparak istediğiniz eğitimi bulabilirsiniz.

Ücretsiz Yazılım Kursları

Python kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Javascript kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Java kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
PHP kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Kripto para kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Linux kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Wordpress kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Android geliştirme kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Amazon AWS kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Angular kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Ücretsiz Diğer Kurslar Listesi

Yemek yapma kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Excel kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Microsoft Word kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Dijital Pazarlama kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Sunum Hazırlama kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Risk yönetimi kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Özel Tablolar kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Fotoğrafçılık kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Kullanıcı Deneyimi kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Yazarlık kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Muhasebe kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
İletişim berecileri kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Photoshop kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Unity kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Veri analizi kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Grafik tasarım kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Yeni Dil Edinme

onlinedilegitimi

İnternetteki ücretli ve ücretsiz kurslar ile yeni bir edinebilirsiniz. Yeni bir dili pekiştirmek içinse en iyi yöntemlerden biri orjinal dilinde altyazılı filmleri izlemektir. Bildiğiniz bir dili geliştirmenin en güzel ve etkili yollarından birini google da biraz araştırma yaparak orjinal diliyle yazılmış altyazılı bir film bulabilirsiniz. Eğer yeni bir dile başlangıç yapmak istiyorsanız ücretsiz dil kurslarının bir listesini hazırladık.

Ücretsiz Dil eğitim kursları Listesi


Çince kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
İspanyolca kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
İngilizce kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Fransızca kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Arapça kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Japonca kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Portekizce kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Rusça kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Almanca kurslarına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Kitap Okuma 

kitap okuma

Kitap okumak tek başına yapıldığı ve kendimizi geliştirmenin en iyi yollarından biri olduğu için karantina zamanında internete gerek duymadan yapabileceğimiz bir aktivitedir. Kendi alanımızda uzmanlaşmak için veya yeni alanlarda bilgi sahibi olmak için kesinlikle kitap okumalıyız. Karantina süresince kitap okuma alışkanlığı edinirseniz bu karantina süreci size avantaj katmış ve güçlü olarak çıkmış olacaksınız. Geçmişte aldığınız bir kitabı devam ettirebilir, yeni bir kitap ise ilgilendiğiniz internetten pdf olarak bulabilir ve okuyabilir veya internet üzerinden satın alarak evden çıkmadan kolaylıkla edinebilirsiniz. 

4. Google Street View ile Dünyayı Gezin

street view gezgini

Google un sunduğu street view sayesinde sokakların fotoğraflarını ücretsiz olarak inceleyebilir ve street view gezgini olabilirsiniz. Gitmek istediğiniz bir ülke veya merak ettiğiniz ülkenin sokak görüntülerini gezip karantina sonrası için gezi planları yapabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey merak ettiğiniz yeri haritalarda bulmak ve sarı figürü bir sokağın üzerine sürüklemek. İleri geri butonlarıyla gezinebilirsiniz.

 

5. Amsterdam Belgesel Film Festivali

Amsterdam Ücretsiz Belgesel Arşivi

Dünyanın en önemli belgesel festivallerinden biri olan Amsterdam Belgesel Film Festivali, festival tarihinden 300 filmi evde olanlar için ücretsiz erişime açtı. Amsterdam belgesel arşivine buradan ulaşabilirsiniz.


6. Evden Çıkmadan Müze Gezme

Dünyaca ünlü müzeleri evinizden ziyaret edebilir ve eserleri inceleyebilirsiniz. Sanal gerçeklik desteği de olan bazı müzelerde eğer cardboard ınız varsa vr modunda ziyaret edebilirsiniz.

1. Pinacoteca di Brera - Milano Tıklayabilirsiniz


2. Galleria degli Uffizi - Firenze Tıklayabilirsiniz


3. Musei Vaticani - Roma Tıklayabilirsiniz


4. Museo Archeologico - Atene Tıklayabilirsiniz


5. Prado - Madrid Tıklayabilirsiniz


6. Louvre - Parigi Tıklayabilirsiniz


7. British Museum - Londra Tıklayabilirsiniz


8. Metropolitan Museum - New York Tıklayabilirsiniz


9. Hermitage - San Pietroburgo Tıklayabilirsiniz


10. National Gallery of art - Washington Tıklayabilirsiniz

 

7. Evde Spor Yapma

evde spor

Karantina dönemi boyunca normalden daha az hareket edeceğiz ve sağlığımız olumsuz etkilenecek. Basit spor hareketlerini evde yapabiliriz. İmkanınız varsa farklı egzersizler yapabileceğiniz uygulamaları indirebilir ve düzenli bir şekilde spor yapabilirsiniz. Youtube da bu konuda baya güzel bir kaynak. İlgilendiğiniz spor alanını aratarak, iyi bir eğitmen bulabilir ve vücudunuzu, sağlığınızı koruyabilir ve geliştirebilirsiniz.

 

8. Dizi İzlemek 

Neredeyse herkesin aklına gelen ilk ev aktivitesi olarak dizi izlemek gelmektedir. Diziler çok iyi vakit geçirme aktivitesi olmasına rağmen abartılı bir dizi izleme süreci bize pek bir şey katmayacaktır. Günlük belirli saat sınırı konularak dizi,film ve TV izlenmesi yapılabilir.  

9. Hobi Edinmek 

hobi

Yeni bir hobi edinebilir veya ilgilendiğiniz bir hobi varsa onu geliştirmeniz için çok uygun zaman. Bu süreçte evde bol vaktiniz olacak, hobinizi geliştirmek için bol bol blog yazıları okuyabilir, videolar izleyebilir ve diğer insanların çalışmalarını detaylıca izleyebilirsiniz. Bunun için en uygun sosyal medya ise Pinterest. Pinterest te her alandan çok sayıda fotoğraf var ve çoğu insan hünerini sergilemek için bu mecrayı kullanmaktadır

 

10. Evdeki İhtiyaçları Giderme

ev boyama

Bu sürede evde olacağınız için ve evde daha önceden kullandığınız ve bozulan eşyaları sonra tamir ederim diyerek bir kenara atmış olabilirsiniz. Onlarla ilgilenebilir ve tamiratlarını yapabilirsiniz. Evin dekorasyonunu değiştirmeyi düşünüyorsanız onun için yeterli kadar vaktiniz olacaktır. Eğer elinizde malzeme varsa veya riske girmeden alabileceğiniz bir malzemeci varsa boya, sıva gibi gerekli onarımları yapabilirsiniz. Evde beslediğiniz bitkilere ekstra bir ilgi(toprağını değiştirme vb.)  gösterebilirsiniz. Damlatan muslukları tamir edebilir, sert açılan kapıları yağlayabilir, kısaca evin eksiklerini bu süreçde tamamlayabilirsiniz. Tamamlamasanız dahi karantina bitiminde size eve kapatacak işleri bu süreçte halletmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. 

Kısa süren karantina ve uzun sağlıklı bir hayat dileğiyle okuduğunuz için teşekkür ederiz. 
 

 

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar